Monday, 20 August 2012

:: Ouh My Syawal ! ::


Assalaammualaikum w.b.t.
Hey guys ~

Hmm , celik mata je terus dengar takbir raya di pagi subuh 1 Syawal 1433H jam 6.15 pagi .

Allahuakbar , Allahuakbar , Allahuakbar !
Segala puji bagi bagi Allah yang mmanjangkan usia kita untuk bertemu Aidilfitri tahun ni .
Alhamdulillah ..

So , how's your raya guys ? :)
Ehemm , tahun ni aku beraya kat kampung mak di Segamat , Johor .
Tak berapa best sangat sebab ramai adik-beradik mak aku tak balik .
So , tak berapa nak rasalah keseronokan "berhari raya" tuh , memandangkan mood PMR sedang menggila ! Haha

NEXT , BAJU RAYA .. HAH ! INILAH YANG SANGAT MAHU AKU CERITAYIN PADAMU ADUYY ! HAHA . EH , KENAPA CAPSLOCK PULAK NI ? ERKK . Iskk . Huhh  okey :D

So , baju raya aku tahun ni ada tiga pasang iaitu ; Jubah ( pink mix purple ) ,
baju kurung polka dot ( purple jugak ) & baju kurung Johor ( hijau ) 

Ni dia antara aksi-aksi kami di pagi raya yang hening .

Baris depan tu keluarga Cik Ghani . Yang belakang pulak family aku .
Tengah yang kecik comel molek tu , nenek aku .
Atuk aku , emm , dia malu nak bergambar , sebab tu tak dak !

Yang tolong spoil kan gambar kitorang tu , sepupu aku .
Mohd Khairil namanya , or nicknamenya 'Abang Chik'

Pemegang camera yang sedang ghairah dinikmati ramai tu , adik bongsu mak aku .
Kitorang panggil dia ; Acu .


"Cheese"

So , tu jelah antara gambar yang sempat aku uploadkan untuk tatapan readers tersayang .
Sorry sebab tak dapat kita nak tayang & tunjuk baju raya yang lagi dua pasang tu .
Bila-bila masa kita upload lah lagi ek (  tergedik pulak ! )
Dipenghujung tirai ~
Walaupun tahun ni beraya tanpa arwah nenek , but she's always in my mind .
May Allah bless her . Aminn ..
Dalam keseronokan memenuhkan poket di hari kemenangan ni ,
PMR tetap didebari .
Tetapi Ramadhan masih berkampung dihati .
( macam pantun lah pulak ! )
HOPEfully , we'll meet again ya Ramadhan :")
Hah ! ( oh mak kau kambing pengsan dicium unta ! *melatah pulak dah )
Kepada anda , anda , anda yang tengah baca entry tak seberapa ni ,
taqabalullah minna waminkum ( semoga Allah menerima amalan kita ) ,
eid mubarak & Selamat Hari Lebarkan perut . Opss . Hehe .
Maaf Zahir wa Batin juga .
Heyy , hey , harap sangat korang share "cerita raya" korang kat aku .
Jom ( jerit ! ) reramai kat shoutbox yang disediakan .
Let me hit you back !
# tak sabar untuk like kamu dan komen kamu :)
Wasalam

3 comments:

Outbound Training Malang said...

salam sukses gan, bagi2 motivasi .,
Bersabarlah dalam bertindak agar membuahkan hasil yang manis.,.
ditunggu kunjungan baliknya gan .,.

Mohd Lokman Bin Ramli said...

salam ziarah.. ^_^. anda boleh buat tempahan MyQalam Quran Read Pen berkualiti tinggi dan banyak lagi barangan muslim di Muslim Bazaar.

http://muslimbazaar.mnmall.me/
atau melalui
http://lokmanramli.blogspot.com/

Rumah Buku Iqro said...

taqabbal yaa karim.. salam kenal :)

Like Sini !

Please Comments Here